2018-AS VERSENYPROGRAM – 61 NEVEZÉS!

2018. a biodiverzitás éve, a Fesztivál programjaiban és a Trash Art szobrok témáiban egyaránt. Nagy örömünkre sok szobrászt megihletett a téma, összesen 61 pályázat érkezett, amiből 5-öt külföldi alkotók készítettek.

 

A zsűrizést követően iskolások, amatőrök és művészek egyaránt lehetőséget kapnak, hogy a benyújtott tervek alapján elkészítsék hulladékszobrukat, melyek közül a zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek Gödöllőn kerülnek először bemutatásra 2018. május 24-én, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kiemelt kísérőprogramjaként. A zsűrizett alkotások mellett néhány meghívott művész, illetve helyi iskola szobra is bemutatásra kerül.

 

Eredményhirdetés a Fesztivál természet- és környezetvédelmi gáláján, május 27-én vasárnap, 10:00-tól lesz, melyre szeretettel várunk minden csapatot és minden érdeklődőt!

A gödöllői Fesztivált követően, az év során, a kiállítás országszerte több helyszínen is látható lesz. Júniusban a Gödöllői Királyi Kastély kertjében, majd a Művészetek Völgyben és a Sziget Fesztiválon!

De arra biztatunk mindenkit, ne várjon addig! Május 24-től nézd meg az elsők között az idei legjobb szobrokat! És persze a Fesztivál többi programja, a filmek, a fotók, a szemléletformáló programok mind-mind rátok várnak május 25-27. között Gödöllőn.

A csapatok és a készülő szobrok bemutatása hamrosan weboldalunkon is elérhető lesz.

 

Trash Art Magyarország 2018 – „Az újrahasznosítás művészete a biodiverzitásért”