Versenyen kívül – Csapatok 2019

TRASH ART ALKOTÁSOK
versenyen kívüli szobrok

2019

Az itt látható alkotások versenyek kívül készültek.

Albrech Emese

Egy ruhát terveztem illetve készítenék el ami a szoknya legvégén bálna farokká alakulna át. Ezzel bemutatva, hogy a vizekbe mennyi műanyag kerül, amit sajnos az itt élő állatok megesznek. A fogyasztói társadalom által kedvelt ruhás zacskókat, különböző műanyag címkéket, és a saját ruhafóliáimat használnám elsősorban, más ruhához, öltözködéshez köthető hulladékokkal vegyítve. A szoknya alapja kidobott tyúkháló, építkezésről, ami itt Szentendrén is található egy pár. Ennek a formája hullámzó lenne, ami ugyancsak a vizet jelképezné. A felsőrész külön csatlakozna az alsó szoknyához és a farok rész is külön csatlakoztatva lenne, hogy szét lehessen szedni. Körülbelül. 2m magas és 3 m hosszúra terveztem a művet.

Bódi Brigitta és Magyar Eszter

Egy elmélyülésre, megtisztulásra szánt tér egy spirál belsejében. Az örvény formájából indultunk ki, a víz dinamikáját szeretnénk érzékeltetni az anyagok strukturális kezelésével. A spirál rusztikus, érzékekben gazdag külső felülete a spirál belsejében homogén, tiszta felszínné szelídül.  Így szeretnénk szembeállítani a víz állandóan változó felszínét, a hullámok és örvények legmélyén leledző nyugalommal. Ezekbe a mélységekbe alámerülni és időt tölteni bátorság kell és eltökéltség, a magunkba és tapasztalásainkba vetett bizalom, de itt mindig megnyugvásra találhatunk. A víz így válhat saját világunk metaforájává, amelynek legnagyobbrészt a felszínére, külsejére koncentrálunk, belső világunk háttérbe szorul, amelynek feltérképezésével válna elérhetővé egy tartósabb csend és nyugalom.

Nagy Andrea

Organikus anyagokból elkészített 3 méter magas szökőkút. Körben szintén organikus anyagból font állatokkal.

Aztakeservit Értékőr Egyesület Dunaföldvár

Ez az Élet forrása lenne, amiben alul az éltető nedű van, körötte pedig a négy őselem motívumával díszített kupa, amikből különböző színben csorog a víz. Itt lehet akár nem igazi vízzel, hanem fényjátékkal is, helyzettől függ. A technika benn lesz a nagy traktorgumiban, oldalról lehet majd irányítani. Minden serleg alatt a rá jellemző lángok, föld, stb. lesznek, viszont a víz kupája lesz a legnagyobb, hiszen anélkül csak egy üres bolygó lennénk.

Varga Szabolcs

A szobor hulladék acéllemezekből és csövekből/zártszelvényekből épülne fel, a színes részek hulladék borosüvegekből olvasztott és rogyasztott, az acélvázra ragasztott üvegek lennének. A szobor tervezett mérete: kb.:120x60x40cm.

Kovách  Gergő

Veres Balázs