„Figyelem! Élő szobrok”

A Trash Art Magyarország célja széles körben felhívni az emberek figyelmét a hulladéktermelésből fakadó környezetterhelésre és annak mérséklésére, kiemelten az újrahasznosításra és újrahasználatra. A programban résztvevők újrahasznosítható „hulladék” alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a XXI. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira.

A Trash Art Magyarország program 2021-ben folytatódik, idén először élő szobor bajnokságot is hirdetünk.

Az élő szobrokkal, a szobrok történetével, az installációk anyagával – amelyeknek újrahasznosítható anyagokból kell készülniük – új színt, újfajta értelmezést és hangulatot adunk a Trash Art Magyarország programnak!

Az élő szobrokkal célunk egy kicsit megállítani az időt a Fesztivál tereiben és felhívni a figyelmet a rohanó világ árnyoldalaira (pl. online tér függőségünkre, a túlfogyasztásra, pazarló életvitelünkre, helytelen/egészségtelen étkezési szokásainkra stb.)

Várjuk egyének és csoportok jelentkezését! Csoportok esetében elvárás, hogy az élő szoborcsoport valamilyen természet- vagy környezetvédelmi témát, élethelyzetet dolgozzon fel!
Létszám, illetve terület korlát nincs, de a pályázatban előzetesen megadott keretektől eltérni nem lehet.

Szállást és étkezést biztosítunk. A jelenlét nem kötelező három napon át. A napi performanszok ideje minimum 4 óra.  (A szobrok helyét és az időintervallumokat sorsolni fogjuk.)

Külön díjazzuk a fesztivál tematikájához illeszkedő szobrokat, szoborcsoportokat, három szempont alapján – jelmez, ötlet, előadásmód – 200-500 ezer forint erejéig.

Nevezési időszak: 2021. március 1 – 2021. április 15.

Nevezni kizárólag elektronikusan, a „Figyelem! Élő szobrok” című, teljes körűen kitöltött online nevezési lap beküldésével lehet a www.godollofilmfest.com oldalon. Az előzsűri döntéséről legkésőbb április 30-ig e-mail-ben értesítjük a pályázót.

A nevezés mindenki számára nyitott és ingyenes.

A program szabad kezet ad az alkotóknak a téma feldolgozásában.

 

Technikai feltételek:

Az anyaghasználat szabadon választott (szövet, fém, alumínium, üveg, PET, fa stb.).

Kiemelt szempont a biztonság, a balesetveszély elkerülése. A szobrokat azok installációs kiegészítőit, úgy kell elkészíteni, hogy se ön-, se közveszélyesek ne legyenek. Megfeleljenek a biztonságos kiállíthatóság, megtekintés feltételeinek. Minden kiállításra kerülő szobor és kiegészítője esetében ezt ellenőrizzük. Amennyiben nem felel meg, a gödöllői kiállítás megnyitója előtt a pályamű kizárásra kerül.

A kiíró fenntartja a jogát, hogy csak az előzsűri által kiválasztott pályaművek kerülnek be a Fesztivál programjába.

Várjuk művészek, kreatív emberek és csoportok jelentkezését!

Sikeres alkotó munkát kívánunk!

A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllő szervezői
Gödöllő, 2021. február 15.

Kapcsolat:

Vasas Fanni: fanni.vasas@godollofilmfest.com Tel.: 06/30 625 3817
Székelyhidi Tamás: szekelyhidi.tamas@godollofilmfest.com Tel.: 06/30 540 3601