Kiírás 2021

A Trash Art Magyarország művészeti program 2017 óta kerül megrendezésre a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál égisze alatt. Az azóta eltelt időben az egyik legnépszerűbb kísérőprogrammá nőtte ki magát.

A Trash Art Magyarország célja széles körben felhívni az emberek figyelmét a hulladéktermelésből fakadó környezetterhelésre és annak mérséklésére, kiemelten az újrahasznosításra és újrahasználatra. A programban résztvevők újrahasznosítható „hulladék” alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a XXI. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira.

Sikerének oka, hogy az újszerű stílus, látásmód és eszközhasználat révén a látszólag értéktelen hulladékból művészeti alkotások kelnek életre, meghökkentve a nézőket és rámutatva arra, hogy a hulladék értékes alapanyag is lehet. A szobrokat a nagyközönség a gödöllői Fesztiválon tekintheti meg, majd vándorkiállítás formájában az ország különböző neves rendezvényein segítenek közel vinni az emberekhez az újrahasznosítás művészetét.

A program 2021-ben folytatódik!

„Magyarország vadjai”

A Trash Art Magyarország művészeti program 2017 óta kerül megrendezésre a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál égisze alatt. Az azóta eltelt időben az egyik legnépszerűbb kísérőprogrammá nőtte ki magát. A...

„Figyelem! Élő szobrok”

A Trash Art Magyarország célja széles körben felhívni az emberek figyelmét a hulladéktermelésből fakadó környezetterhelésre és annak mérséklésére, kiemelten az újrahasznosításra és újrahasználatra. A programban résztvevők újrahasznosítható „hulladék” alapanyagokból készülő...