„Már csak képek és szobrok”

Trash Art Magyarország 2020

A Trash Art Magyarország programban résztvevő alkotók, újszerű stílussal, látásmóddal és eszközhasználat adnak új életet az újrahasznosítható „hulladékoknak”. A látszólag értéktelen anyagokból, minden évben művészeti alkotások jönnek létre.

A program célja hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet védelmére, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a hulladék újrahasznosításának fontosságára, amely korunk egyik legégetőbb problémája. A projektben résztvevő alkotók újrahasznosítható „hulladék” alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a XXI. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. A „trash art” egy olyan érdekes és újszerű formája az újrahasznosításnak, ami által a szelektíven gyűjtött hulladékok látványos művészeti alkotásként születnek újjá, mutatják be az ember felelősségét a környezet, az ökoszisztémák változtatásában.

A Trash art szobrok az újrahasznosítás követei, akik 2017 től minden évben megjelennek Gödöllőn, a Fesztiválon és kommunikálnak az idelátogatókkal. Felhívják a figyelmet, a közös cselekvésre és a közös gondolkodásra. A” beszélgetéseket” a rácsodálkozás pillanatát,  mindenki szereti megörökíteni, így a szobrokkal készült fényképek általában ellepik az online felületeket a Fesztivál idején.

Idén augusztus 20.-szeptember 20. között tekinthetők meg a Gödöllői Királyi Kastély előtt az idei év szobrai.

Ez egy különleges év különleges kiállítással. A már hagyományos alkotói versenyt és vándorkiállítást nem tudtuk idén megvalósítani (majd jövőre), de így kaptuk az alkalmat, hogy bemutassuk ennek a művészeti irányzatnak a fejlődését sikereit, sikeres alkotóit, alkotó közösségeit.

Igy ebben az évben meghívtunk régebbi alkotásokat, szakmai partnereinket mint a Hybrid art és az Amazing Metal art Galeryt, az Aztakeservit egyesületet akik az első pillanattól alkotásokkal vannak jelen, és egy új irányzatnak is teret adtunk az organikus szobrászatnak.

A Kiállítás augusztus 20 nyílt, amihez a Fesztivál idején további szobrok érkeznek Közel 30 egyedi alkotás lesz megtekinthető szeptember 20 a Gödöllői Királyi Kastély előtti parkban.

Még egy újdonság, hogy idén egy közösségi szobor építés is lesz Csukás István íróra emlékezve, egy hatalmas Süsü sárkányt építenek a helyi fiatalok bevonásával az Aztakeservit egyesület tagjai szeptember 11-12 én.

  • Demeter László Medve c.
  • Aztakeservit Kapcsolat c.
  • Pásztor Nagy Andrea Hal alagút
  • Pásztor Nagy Andrea Oroszlánok c.
  • Pásztor Nagy Andrea Szarvas c.
  • Veres Balázs Kecskebéka c.
  • Gulyás Ferenc Vízparti metszet c.
  • Hybridart Management Sakk-Matt c.

A Fesztivál teljes programjáért kattintson ide:
https://www.godollofilmfest.com/hu/fesztival-2020-0