TRASH ART

A Trash Art Magyarország programban résztvevő alkotók, újszerű stílussal, látásmóddal és eszközhasználat adnak új életet az újrahasznosítható „hulladékoknak”. A látszólag értéktelen anyagokból, minden évben művészeti alkotások jönnek létre.

A program célja hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet védelmére, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a hulladék újrahasznosításának fontosságára, amely korunk egyik legégetőbb problémája. A projektben résztvevő alkotók újrahasznosítható „hulladék” alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a XXI. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. A „trash art” egy olyan érdekes és újszerű formája az újrahasznosításnak, ami által a szelektíven gyűjtött hulladékok látványos művészeti alkotásként születnek újjá, mutatják be az ember felelősségét a környezet, az ökoszisztémák változtatásában.

A Trash art szobrok az újrahasznosítás követei, akik 2017 től minden évben megjelennek Gödöllőn, a Fesztiválon és kommunikálnak az idelátogatókkal. Felhívják a figyelmet, a közös cselekvésre és a közös gondolkodásra. A” beszélgetéseket” a rácsodálkozás pillanatát,  mindenki szereti megörökíteni, így a szobrokkal készült fényképek általában ellepik az online felületeket a Fesztivál idején.

Idén augusztus 20.-szeptember 20. között tekinthetők meg a Gödöllői Királyi Kastély előtt az idei év szobrai.

Ez egy különleges év különleges kiállítással. A már hagyományos alkotói versenyt és vándorkiállítást nem tudtuk idén megvalósítani (majd jövőre), de így kaptuk az alkalmat, hogy bemutassuk ennek a művészeti irányzatnak a fejlődését sikereit, sikeres alkotóit, alkotó közösségeit.

Igy ebben az évben meghívtunk régebbi alkotásokat, szakmai partnereinket mint a Hybrid art és az Amazing Metal art Galeryt, az Aztakeservit egyesületet akik az első pillanattól alkotásokkal vannak jelen, és egy új irányzatnak is teret adtunk az organikus szobrászatnak.

A Kiállítás augusztus 20 nyílt, amihez a Fesztivál idején további szobrok érkeznek Közel 30 egyedi alkotás lesz megtekinthető szeptember 20 a Gödöllői Királyi Kastély előtti parkban.

Még egy újdonság, hogy idén egy közösségi szobor építés is lesz Csukás István íróra emlékezve, egy hatalmas Süsü sárkányt építenek a helyi fiatalok bevonásával az Aztakeservit egyesület tagjai szeptember 11-12 én.

Kiállított szobrok

Demeter László – Medve

Aztakeservit – Kapcsolat

Pásztor Nagy Andrea – Hal alagút

Pásztor Nagy Andrea  – Oroszlánok

Pásztor Nagy Andrea  –  Szarvas

Veres Balázs  -Kecskebéka

Hybridart  -Sakk-Matt

Gulyás Ferenc – VÍZPARTI METSZET c.

Hybridart Management Sakk-Matt c.

Amazing Metal Art Gallery

A kétarcú ember c.

Predator c.

Alien c.

Bumblebee c.

Szervezők

KSZGYSZ
godollofilmfest-logo
hybridart_logo
Székelyhidi Tamás

szervező

Hankó Gergely

KSZGYSZ Szakmai Tanácsadó

Doró Viktória

szakmai kapcsolatok

Mala Bence
Mala Bence

kiállítás szervező

A zsűri

Bedő Károlyné
Bedő Károlyné
Környezetpolitikai Tanácsadó, Klímarefens
Dr. Wégner Krisztina
Dr. Wégner Krisztina
MÁV Zrt. környezetvédelmi vezető
Vitányi Márton
Vitányi Márton
Inter-Metál Recycling Kft.
Reök Cecília
Reök Cecília
Eco-Artist, Eco-Design Team Alapító, “Art For Future” –
Nemzetközi Zöldág Fesztivál Művészeti Vezető
Varga Zoltán Zsolt
Varga Zoltán Zsolt
szobrászművész
Újváry Tamás
Újváry Tamás
Gödöllõi Királyi Kastély igazgatója
Szinvai Pál - szobrász
Szinvai Pál
szobrász
Kaszás Gábor - művészettörténész
Kaszás Gábor
művészettörténész

Legfrissebb híreink